Matsvårigheter vid autism

  • 2022-03-31

  • 9 - 12

  • Digitala träffar med Habiliteringscenter Liljeholmen

För föräldrar till barn, 7-17 år, med autism. Många barn med autism har problem med maten, till exempel att de äter för ensidigt, för mycket eller för lite. Under kursens fyra träffar pratar vi om vad det kan bero på och strategier för att få det att bli bättre.

Om kursen

Kursen är på fyra tillfällen och inleds med en teoretisk genomgång. Därefter arbetar vi i grupp med att sätta mål för varje barn och tillsammans hjälpa till att planera för hur man kan nå en positiv förändring.

Det är viktigt att du är med vid första kurstillfället för att få en teoretisk grund. Kurstillfällena bygger på varandra och mellan varje tillfälle är det hemuppgifter. En eller flera föräldrar kan delta men det är bra om någon förälder deltar vid hela kursen.

Kursen riktar sig till dig som har ett barn med autism eller autism i kombination med lindrig intellektuell funktionsnedsättning.

För att delta behöver du ha gått en grundkurs om autism inom Habilitering & Hälsa (6-12 timmar) eller ha kontakt med ett habiliteringscenter. Om du inte har det kan, du läsa här om hur ni får kontakt med Habilitering & Hälsa.

Datum
Torsdag 31 mars, 9.00-12.00
Torsdag 7 april, 9.00-12.00
Torsdag 28 april, 9.00-12.00
Torsdag 19 maj, 9.00-12.00

Sista anmälningsdag
22 mars

Plats
Kursen ges digitalt i appen Alltid öppet av Habiliteringscenter Liljeholmen barn. För att kunna delta behöver du logga in med BankID, mobilt BankID eller Freja eID. Du kan delta via mobil, surfplatta eller dator. När du antagits till kursen får du en kallelse via mejl med mer information.

För frågor
08-123 353 50
hcliljeholmen.slso@sll.se

Anmälan
Du anmäler intresse att delta här med BankID. Vi kommer att informera om du har en plats efter sista anmälningsdag.

Habilitering, Autism, Barn 0-17 år, Anhörig/Närstående, Mat, Webbkurs