Kontakt – social färdighetsträning

  • Habiliteringscenter Mörby, Svärdvägen 11

Vill du bli bättre på att umgås med andra? I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra barn eller ungdomar. Ni träffas 12 gånger tillsammans med gruppledare och pratar till exempel om hur man gör för att ta kontakt, om kroppsspråk och om känslor.

I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra ungdomar. Ni träffas en gång i veckan under 12 veckor tillsammans med två gruppledare.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar för varandra och lyssnar på varandra. Vi pratar om känslor, kroppsspråk och hur man kan göra för att ta kontakt med andra. Det är 4-8 ungdomar i varje grupp.

Varje träff är 1-1,5 timme. Vi äter också mellanmål och gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi korta filmer. Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på.

Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Alla föräldrar träffas tre gånger. Det är för att de också ska lära sig om det vi pratar om.

Efter anmälan hör en av gruppledarna av sig till din förälder och ger lite mer information. Sedan träffar du tillsammans med din förälder en gruppledare för att prata om hur det skulle fungera för dig att vara med. Därefter får du besked om du kan delta i Kontakt.

För att delta i Kontakt ska du ha autism utan intellektuell funktionsnedsättning.

Innan Kontakt ska minst en vårdnadshavare ha deltagit i en grundkurs om autism (6-12 timmar) på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter.

Information om Kontakt - social färdighetsträning som pdf

Gruppträffar för ungdomar
Hösten 2023, datum ännu inte fastställda

Plats
Habiliteringscenter Mörby barn
Svärdvägen 11, plan 5

För frågor
08-123 358 00

Anmälan
Här kan du anmäla om du vill få information när det finns Kontakt-grupper att anmäla sig till på Habiliteringscenter Mörby hösten 2023. 

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Barn 0-17 år, Person med funktionsnedsättning, Habiliteringscenter Mörby barn , 7-17 år