Kontakt – social färdighetsträning

  • Anordnas på olika mottagningar under året

För barn och ungdomar, 9-17 år, med autism. En insats i grupp för att få bättre självförtroende i samspel med andra. 4-8 barn/ungdomar träffas 12 gånger tillsammans med gruppledare. Tre gånger hålls en parallell föräldraträff.

I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra barn eller ungdomar. Ni träffas en gång i veckan under 12 veckor tillsammans med två gruppledare. Det är olika grupper för barn och ungdomar i olika åldrar.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar för varandra och lyssnar på varandra. Vi pratar om känslor, kroppsspråk och hur man kan göra för att ta kontakt med andra. Det är 4-8 barn eller ungdomar i varje grupp.

Varje träff är 1-1,5 timme. Vi äter också mellanmål och gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi korta filmer. Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på.

Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Alla föräldrar träffas tre gånger. Det är för att de också ska lära sig om det vi pratar om.

Information om Kontakt - social färdighetsträning som pdf

Intresseanmälan

Om du tror att du vill vara med, är det en av dina föräldrar som anmäler att du är intresserad.

Efter anmälan hör en av gruppledarna av sig till din förälder och ger lite mer information. Sedan träffar du tillsammans med din förälder en gruppledare för att prata om hur det skulle fungera för dig att vara med. Därefter får du besked om du kan delta i Kontakt.

Minst en av föräldrarna behöver ha deltagit i en grundkurs om autism (6-12 timmar) på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter eller Autismcenter små barn innan du deltar i Kontakt. 

Det går att anmäla sig här på webben om man har ett Bank-ID. Annars kan ni ringa till den mottagning ni har kontakt med.

Habiliteringscenter Haninge har en informationsträff för föräldrar om Kontakt.

Om det inte finns någon grupp att anmäla sig till när du klickat på Gå till anmälan, är den här terminens anmälningstillfällen slut.

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Barn 0-17 år, Person med funktionsnedsättning, 7-17 år