Kontakt – social färdighetsträning

  • Anordnas på habiliteringscenter och Habiliteringens kurs- och kunskapscenter

Vill du bli bättre på att umgås med andra? I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra barn eller ungdomar. Ni träffas 12 gånger tillsammans med gruppledare och pratar till exempel om hur man gör för att ta kontakt, om kroppsspråk och om känslor.

I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra barn eller ungdomar. Ni träffas en gång i veckan under 12 veckor tillsammans med två gruppledare. Det är olika grupper för barn och ungdomar i olika åldrar.

För att delta ska du ha autism utan intellektuell funktionsnedsättning.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar för varandra och lyssnar på varandra. Vi pratar om känslor, kroppsspråk och hur man kan göra för att ta kontakt med andra. Det är 4-8 barn eller ungdomar i varje grupp.

Varje träff är 1-1,5 timme. Vi äter också mellanmål och gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi korta filmer. Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på.

Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Alla föräldrar träffas tre gånger. Det är för att de också ska lära sig om det vi pratar om.

Om du tror att du vill vara med är det en av dina föräldrar som anmäler att du är intresserad.

Information om Kontakt - social färdighetsträning som pdf

Intresseanmälan

En av gruppledarna hör av sig till föräldern som anmält dig och ger lite mer information. Ni pratar sedan med en gruppledare om hur det skulle fungera för dig att vara med. Därefter får ni besked om du kan delta i Kontakt.

Minst en förälder behöver ha deltagit i en grundkurs om autism (6-12 timmar) på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter eller Autismcenter små barn innan du deltar i Kontakt. 

Anmälan till Kontakt på ett habiliteringscenter 

Anmälan till Kontakt på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter 

 

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Barn 0-17 år, Person med funktionsnedsättning, 7-17 år, KKC barnteamet