Kontakt – social färdighetsträning

  • 2022-03-15

  • 16 - 17.30

  • Tideliusgatan 12, Stockholm, Hab. kurs- och kunskapscenter

För barn och ungdomar, 14-17 år, med autism utan intellektuell funktionsnedsättning. En insats i grupp för att få bättre självförtroende i samspel med andra. 4-8 ungdomar träffas 12 gånger tillsammans med gruppledare. Tre gånger hålls en parallell föräldraträff.

Den här gruppen är fullbokad.

I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra ungdomar. Ni träffas en gång i veckan under 12 veckor tillsammans med två gruppledare.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar för varandra och lyssnar på varandra. Vi pratar om känslor, kroppsspråk och hur man kan göra för att ta kontakt med andra. Det är 4-8 ungdomar i varje grupp.

Varje träff är 1-1,5 timme. Vi äter också mellanmål och gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi korta filmer. Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på.

Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Dina föräldrar är också med i en samtalsgrupp. Den gruppen träffas tre gånger. Det är för att föräldrarna också ska lära sig om det som vi pratar om.

Om du tror att du vill vara med, är det en av dina föräldrar som anmäler att du är intresserad.

Gruppträffar för ungdomar
Tisdag 15 mars till 21 juni, 16.00-17.30

Vårdnadshavare deltar vid träffarna 15 mars, 3 maj och 21 juni.

För frågor
08-123 355 00

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Barn 0-17 år, Person med funktionsnedsättning, Habiliteringens kurs- och kunskapscenter