Kontakt – social färdighetsträning

  • 2022-08-25

  • 14 - 15

  • HC Haninge, Handenterminalen 4

Informationsträff för föräldrar om Kontakt. Kontakt är en insats i grupp för barn med autism, 9-13 år, för att få bättre självförtroende i samspel med andra.

I höst har vi en eller två grupper i social färdighetsträning på Habiliteringcenter Haninge. De kommer att pågå under september-december.

Vi bjuder in er föräldrar till en informationsträff. Vid träffen får ni information om Kontakt och kan anmäla intresse för ert barn att delta.

Därefter intervjuar vi ert barn. Vi sätter sedan samman två grupper med målet att skapa en god gruppdynamik. Det här innebär att intresseanmälan inte automatiskt innebär en plats i en grupp.

Om Kontakt

I Kontakt träffar du som är ung och har autism andra ungdomar. Ni träffas en gång i veckan under 12 veckor tillsammans med två gruppledare.

Vi pratar om att vara tillsammans med andra människor. Vi berättar för varandra och lyssnar på varandra. Vi pratar om känslor, kroppsspråk och hur man kan göra för att ta kontakt med andra. Det är 4-8 ungdomar i varje grupp.

Varje träff är 1-1,5 timme. Vi äter också mellanmål och gör någon övning, till exempel viskleken eller rollspel. Ibland ser vi korta filmer. Mellan varje träff får du en hemuppgift. Den handlar om det som du vill träna på.

Efter sista gången hoppas vi att du ska känna dig lite säkrare på hur du gör när du är tillsammans med andra.

Alla föräldrar träffas tre gånger. Det är för att de också ska lära sig om det vi pratar om.

Informationsträff för vårdnadshavare
Torsdag 25 augusti, 14.00-15.00

Sista anmälningsdag
18 augusti

Plats
Habiliteringscenter Haninge barn
Handenterminalen 4, plan 8

För frågor
08-123 356 20

Anmälan
Det går att anmäla sig här på webben om man har ett Bank-ID. Annars kan ni ringa till oss. Minst en av föräldrarna behöver ha deltagit i grundkursen på Habiliteringens kurs- och kunskapscenter  eller Autismceenter så barn innan barnet deltar i Kontakt. 

Habilitering, Socialt samspel och relationer, Autism, Barn 0-17 år, Person med funktionsnedsättning, Habiliteringscenter Haninge barn, 7-12 år, 13-17 år