Hur förklarar jag för barnet? Tydliggörande metoder för barn med autism

  • 2022-03-17

  • 13 - 15.30

  • Tideliusgatan 12, 2 tr, Autismcenter små barn

Kurs för vårdnadshavare till barn födda 2015 eller senare med autism. Kursen syfte är att ge kunskap om metoderna ritprata, seriesamtal och sociala berättelser samt hur du kan använda dessa för att tydliggöra för barnet.

Det här tillfället är fullbokat.

Insats i grupp, 2 tillfällen. Passar dig vars barn har svårt att hantera förändringar i vardagen, har svårt att förstå socialt samspel och är i behov av tydliggörande stöd.

  • Varför behövs tydliggörande metoder
  • Praktisk övning av metoderna

Kursen passar om barnet har svårt att hantera förändringar i vardagen, har svårt att förstå socialt samspel och är i behov av tydliggörande stöd.

Även när barnet har kommit så långt i sin språkutveckling att de ställer frågor kring sociala situationer och kan reflektera med stöd av vuxen kan denna kurs passa.

Till kurser och teman på Autismcenter små barn kan vårdnadshavare till barn med autism födda 2015 eller senare anmäla sig. Även barnets ansvariga pedagog kan tillsammans med vårdnadshavare delta på kurser och teman. Detta gäller både barn registerade vid Autismcenter små barn och barn registrerade vid andra center inom Habilitering och Hälsa, Region Stockholm.

Datum och tid
17 mars, 13.00-15.30
31 mars, 13.00-15.30

Det är viktigt att närvara vid båda tillfällena.

Plats
Autismcenter små barn
Tideliusgatan 12, 2 tr

Anmälan gör du här
Vid behov av tolk kontakta mottagningen.

Har du frågor är du välkommen att ringa oss på telefonnummer 08-123 354 50

Habilitering, Språk och kommunikation, Autism, Barn 0-17 år, Anhörig/Närstående, Nätverk/Personal (professionellt nätverk), Autismcenter små barn