Videomodellering för barn med autism - lära sig genom att härma film

  • 2021-09-24

  • 9 - 11

  • Tideliusgatan 12, 2 tr, Autismcenter små barn

Föreläsning om hur film kan användas för att lära barnet färdigheter inom olika områden som lek och socialt samspel, vardagliga sysslor eller kommunikation och språk.

Beskrivning av olika typer av videomodellering och hur dessa kan användas praktiskt kommer att ges. Den enda utrustning som behövs är en kamera, till exempel mobiltelefonen.

Föreläsningen passar dig vars barn har viss imitationsförmåga och kan koncentrera sig för att se på korta filmklipp (5 sekunder - 1 minut).

Till kurser och teman på Autismcenter små barn kan vårdnadshavare till barn med autism födda 2015 eller senare anmäla sig. Även barnets ansvariga pedagog kan tillsammans med vårdnadshavare delta på kurser och teman. Detta gäller både barn registerade vid Autismcenter små barn och barn registrerade vid andra center inom Habilitering och Hälsa, Region Stockholm.

Datum och tid
24 september, 9.00-11.00

Sista anmälningsdag
17 september OBS! Begränsat antal platser. Max 2 personer/barn.

Observera att vi just nu endast kan erbjuda kurser och föreläsningar på svenska, tolk är inte möjligt i dagsläget. Vi hänvisar istället till en individuell insats. Blanketten hittar du på 1177.se

Plats
Autismcenter små barn
Tideliusgatan 12, 2 tr

Anmälan gör du via 1177.se

Har du frågor är du välkommen att ringa oss på tel. 08-123 354 50

Habilitering, Autism, Barn 0-17 år, Riktar sig till, Anhörig/Närstående, Autismcenter små barn