Grundkurs om autism och intellektuell funktionsnedsättning

  • 2021-06-01

  • 13 - 15

  • Digital kurs

Kursen ger föräldrar till barn 5-17 år med diagnoserna autism i kombination med intellektuell funktionsnedsättning grundläggande kunskap om vad diagnoserna innebär, med både fakta och praktiska tips i vardagen.

Kursen omfattar fyra tillfällen och ger föräldrar till barn 5-17 år med diagnoserna autism i kombination med intellektuell funktionsnedsättning grundläggande kunskap om vad diagnoserna innebär med både fakta och praktiska tips i vardagen. Vi varvar föreläsningspass med diskussioner och erfarenhetsutbyten. För första gången erbjuds kursen digitalt genom videomöte med ett begränsat antal deltagare. Efter anmälan kommer kursledaren att kontakta dig per telefon före kursstart.

Kursens innehåll

Tillfälle 1    Autism, intellektuell funktionsnedsättning och samhällets stöd

Tillfälle 2    Kognition, perception, lek och samspel

Tillfälle 3    Kommunikation och tydliggörande pedagogik

Tillfälle 4    Stress och energi, problembeteenden, syskon och föräldraskapet

För att kunna delta i videomötet behöver du logga in med Bank-ID, mobilt Bank-ID eller Freja eID. Du kan delta via mobil, surfplatta eller dator. När du antagits till kursen får du via mejl en kallelse med mer information om hur videomötet går till och en QR-kod och webblänk till videomötet.

Datum:  1, 8, 15 och 22 juni

Tid: 13.00–15.00 

Sista anmälningsdag: 23 maj

Arrangör: Habiliteringens resurscenter

För frågor: 08-123 351 50, habresurscenter.slso@sll.se

Kursinbjudan

 

 

Kunskap om funktionsnedsättningen, Autism, Barn 0-17 år, Anhörig/Närstående, Intellektuell funktionsnedsättning, Habiliteringens resurscenter, Webbkurs