Autism och intellektuell funktionsnedsättning

  • 2021-10-29

  • 9 - 11

  • Tideliusgatan 12, 2tr, Autismcenter små barn

Föreläsning för vårdnadshavare till barn med autism födda 2015 eller senare. Föreläsningen handlar om autism i kombination med intellektuell funktionsnedsättning (IF).

Det här tillfället är fullbokat. Kursen ges vid fler tillfällen, se kurskatalogen.

Genomgång av diagnoskriterierna för IF samt hur IF i kombination med autism kan påverka barnets beteende och förmåga att lära sig nya färdigheter. Exempel på tecken som signalerar misstanke om IF och information om utredning av IF.

Föreläsningen passar dig vars barn har, eller misstänks ha, intellektuell funktionsnedsättning i kombination med autism.

Till kurser och teman på Autismcenter små barn kan vårdnadshavare till barn med autism födda 2015 eller senare anmäla sig. Även barnets ansvariga pedagog kan tillsammans med vårdnadshavare delta på kurser och teman. Detta gäller både barn registerade vid Autismcenter små barn och barn registrerade vid andra center inom Habilitering och Hälsa, Region Stockholm.

Datumoch tid
29 oktober, 9.00-11.00

Sista anmälningsdag
22 oktober OBS! Begränsat antal platser. Max 2 personer/barn.

Observera att vi just nu endast kan erbjuda kurser och föreläsningar på svenska, tolk är inte möjligt i dagsläget. Vi hänvisar istället till en individuell insats. Kontakta oss på 08-123 354 50 eller skicka in ansökan via på 1177.se

Plats
Autismcenter små barn
Tideliusgatan 12, 2tr

Anmälan gör du via 1177.se

Har du frågor är du välkommen att ringa oss på tel. 08-123 354 50

Habilitering, Kunskap om funktionsnedsättningen, Autism, Barn 0-17 år, Anhörig/Närstående, Autismcenter små barn, Intellektuell funktionsnedsättning