Att flytta hemifrån

  • 2020-11-27

  • 14 - 16.30

  • Habiliteringens resurscenter, Olivecronas väg 5

INSTÄLLD på grund av lokala råd i Stockholms län för att minska smittspridning.

En del ungdomar flyttar hemifrån så fort de tagit studenten. För andra dröjer det många år. För dig med funktionsnedsättning kan det vara bra att tänka till lite extra och förbereda dig väl inför att du får en egen bostad - även om det är flera år kvar.

Vi erbjuder en kurs för dig som har en intellektuell funktionsnedsättning. Du får gärna ta med dig din familj. Ni får information och tips inför att flytta hemifrån och en rundvisning i vår visningsmiljö med hjälpmedel och tips som kan göra det enklare att klara sig själv.

Tillägg:
På grund av corona/covid-19 är kursens upplägg förändrat enligt följande: Du får gärna ta med dig en familjemedlem. Vid utbildningstillfället kommer ni att få information och tips inför att flytta hemifrån. (Det sker i grupp där alla kan sitta med avstånd). Därefter kan ni boka ett ytterligare besök för en individuell visning i vår visningsmiljö.

Antal deltagare: 20

Kostnad: Kostnadsfritt

Sista anmälningsdag: 13 november

Plats: Sabbatsbergs sjukhus, Olivecronas väg 5, punkt B, entréplanet, lokal: Stora konferensen

Kontakt: Habiliteringens resurscenter 08-123 351 50, habresurscenter.slso@sll.se

Kursinbjudan

Habilitering, En fungerande vardag, Barn 0-17 år, Vuxen, 18 år och äldre, Person med funktionsnedsättning, Anhörig/Närstående, Intellektuell funktionsnedsättning, Habiliteringens resurscenter