CI-terapi för små barn 4-18 månader

Nu kommer Habilitering & Hälsa att erbjuda familjer interaktiv internethabilitering med CI-terapi för små barn från 4–18 månader.

ci-terapi CI-terapi
Constraint-Induced Movement therapy (CI-terapi) för små barn, är en behandlingsmetod för barn med risk att få en funktionsnedsättning som främst påverkar deras förmåga att använda ena handen (unilateral cerebral pares). 

Vid internetbehandling blandar vi det personliga mötet med webbkameramöten. Information och goda exempel på lekar och leksaker får ni via webben. Med detta upplägg vill vi stödja er som föräldrar att på bästa sätt kunna vara den som genomför den dagliga övningen.

Behandlingen innebär att barnet ska leka med en vante på bästa handen under en avgränsad tidsperiod varje dag i hemmiljö. Begränsning av bästa handen i övningssituationen har visat sig vara ett bra sätt ska öva upp förmågan i den påverkade handen redan från 4 månaders ålder. 

Vill ni veta mer, se bifogad information: 

Intresseanmälan kan göras via 1177.se. För ytterligare frågor kontakta gärna Handforum.

CI-terapi programmet är också ett FOUU-projekt inom Habilitering & Hälsa. Professor Ann-Christin Eliasson är forskningsansvarig för projektet och kan också svara på ytterligare frågor.

>ann-christin.eliasson@ki.se

>Intresseanmälan