Tips på fritidsaktiviteter från Brommaplan barn

Här har vi samlat länkar till webbplatser med information om fritidsaktiviteter för barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar.

Funktionshindersguiden är en informationstjänst i Stockholms län som ger information i frågor om funktionshinder. På deras hemsida kan du hitta en hel del information om olika fritidsverksamheter.
> Funktionshindersguidens information om fritid

Fritidsnätet är en webbtjänst som samlar ett stort fritidsutbud för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning i Stockholms läns landsting.
> Fritidsnätet

Fritid för alla är ett nätverk i Stockholms stad som arbetar för att utveckla fritidsaktiviteter så att alla har möjlighet att ha en aktiv fritid.
> Fritid för alla

Stockholms handikapp idrottsförbund (STHIF) är specialdistriktsförbund anslutet till svenska handikappidrottsförbundet. STHIF har ca 50 föreningar som är anslutna. Föreningarna är belägna i Stockholms Län. 
> Stockholms handikapp Idrottsförbund (STHIF)

Svenska parasportförbundet har information om de flesta idrotter i Stockholm till exempel judo, fotboll, basket, simning, skidåkning, pingis, friidrott.
> Idrotter inom Stockholms handikapp idrottsförbund 

Beckomberga sim- och idrottshall är Stockholms centrum för handikappidrott och har därför god tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.
> Beckomberga sim- och idrottshall

Kulturskolans Resurscenter är för dig som har en eller flera funktionsnedsättningar. Här får du möjlighet att utifrån dina egna förutsättningar utforska din skapande förmåga.
> Resurscentret på Stockholms kulturskola

Norrbacka Handikappidrottsförening erbjuder en mängd olika aktiviteter som basket, rullstolsbasket och race running. Här finns också idrottsskolan för ungdomar.
> Norrbacka Handikappidrottsförening

Gymnastik och idrottshögskolan erbjuder motorisk träning för barn med neuropsykiatriska-och/eller motoriska funktionsnedsättningar i åldrarna 7-20 år.
> Gymnastik- och idrottshögskolan

Ridning

> Lunk i kring på Lovö/Ekerö

> Vällingby ridcenter i Grimsta

> 4H gården vid Axelsberg

> Skölds djurgård i Täby​​