Olika åldrar

Ibland märker man knappt att en person har autism. Andra gånger förstår man det på en gång. Autism visar sig på olika sätt under olika perioder i livet. Men ingen kan med bestämdhet veta hur ett barn med autism kommer att bli när det växer upp.

Symtomen på autism kan variera mycket mellan olika personer och mellan olika stadier i livet hos en och samma individ. En person som har haft alla de klassiska tecknen på autism som barn, kanske i vuxen ålder snarare har Aspergers syndrom eller helt enkelt bara verkar lite udda. Tyvärr kan utvecklingen också gå åt andra hållet och de autistiska symtomen kan förvärras, till exempel under tonåren. Majoriteten av alla barn med autism kommer att vara avvikande hela livet. En liten grupp blir så pass mycket bättre att de kan leva ett nästan normalt vuxenliv.

Läs mer

I menyn hittar du texter där vi går igenom olika åldrar och berättar vad som är typiskt för de olika stadierna i livet. Men varje individ är unik, variationen är stor och ingen kan säkert veta hur en enskild person kommer att utvecklas.

Lägg till kommentar

Här kan du kommentera sådant som rör webbplatsens innehåll eller funktionalitet. Vid personliga frågor, kontakta ditt center eller enhet.