Korta filmer ur livet

Här kan du se filmer av Vanna Beckman. Vanna Beckman är frilansjournalist och författare. Hon har skrivit flera böcker och gjort radio- och teveprogram och videor inom det psykiatriska området.

Att få diagnosen Aspergers syndrom

Det här är en intervju med Cécile, som fått diagnosen Aspergers syndrom i vuxen ålder.

Filmen är cirka sex minuter lång. För att visa filmen i helskärmsläge, klicka på symbolen längst ner till höger i filmrutan.


Att få diagnosen autism

Lennart har en utvecklingstörning och är 40 år. För några år sedan fick han dessutom diagnosen autism. Det här är en intervju med Lennarts föräldrar.

Filmen är cirka tre minuter lång. För att visa filmen i helskärmsläge, klicka på symbolen längst ner till höger i filmrutan.


Problem med tidsuppfattning

Många med Aspergers syndrom eller autism har problem med tidsuppfattningen. Den här filmen innehåller en intervju med Christer, som har Aspergers syndrom, och hans mamma samt med Arne Svensk som arbetar på Certec vid Lunds universitet.

Filmen är cirka åtta minuter lång. För att visa filmen i helskärmsläge, klicka på symbolen längst ner till höger i filmrutan.


Behov av struktur för barn med autism

Barn med autism har ett stort behov av struktur och rutiner. Den här korta filmen handlar om Victor och om hans vardag.

Filmen är cirka fem minuter lång. För att visa filmen i helskärmsläge, klicka på symbolen längst ner till höger i filmrutan.


Att ha ett arbete

Om möjligheten för personer med Aspergers syndrom att ha ett arbete som passar.

Filmen är cirka nio minuter lång. För att visa filmen i helskärmsläge, klicka på symbolen längst ner till höger i filmrutan.