Missbruk och kriminalitet vid adhd

En del föräldrar oroar sig för att deras barn ska hamna i missbruk och kriminalitet på grund av sin adhd. Fastän det finns en viss förhöjd risk vid adhd, hör det till ovanligheterna. Det du som förälder kan göra är att vara extra uppmärksam på om ditt barn är mycket impulsivt och hamnat i utanförskap eller i fel umgänge. Är du orolig för ditt barns välbefinnande finns det god hjälp att få. Detta gäller även för dig som är vuxen med adhd.

Missbruk och beroende

Om du är orolig för eller misstänker att ditt barn använder alkohol och droger kan du och ditt barn få hjälp av Maria Ungdom.

>Läs mer om hur hjälpen kan se ut på mariaungdom.se

Vid beroende är det vanligt att även samtidigt må psykiskt dåligt. Järva unga specialistcenter erbjuder beroendevård och psykiatri under samma tak. Det går att göra egenanmälan direkt till centret

>Till Järva Unga

Har du frågor och funderingar om ungdomar och alkohol kan du även få god vägledning på tonårsparlören.se, en webbsida framtagen av IQ-initiativet. 

Vuxna med beroendeproblematik och deras närstående kan få hjälp via Beroendecentrum. 

>Läs mer på beroendecentrum.se

Kriminalitet

Friguiden är ett inspirationsmaterial för dig som brottas med adhd, kriminalitet eller missbruk. Där hittar du lättillgänglig information om hur du kan gå tillväga för att få hjälp, t.ex. om du vill bryta med en kriminell livsstil och få hjälp att skapa dig en ny plats i samhället. 

> Till friguiden.se